Uit de kunst

Bezoek onze galerie in Asten

Kunst is moeilijk te definiëren: wat voor de een prachtig is, doet een ander niets. In onze galerie vindt u kunstwerken in velerlei vormen en stromingen. Wanneer u bij ons langskomt merkt u vanzelf of een werk iets met u doet: dan heeft de kunst haar doel bereikt.

Laat de kunst van galerie Marja u ontroeren

Bij galerie Marja vinden zowel beginnende als gevorderde kunstliefhebbers werken die aansluiten bij hun persoonlijke smaak. We beschikken over een uitgebreide collectie:

  • schilderijen
  • beelden
  • origineel grafisch werk
  • kunstreproducties

De werken komen uit diverse tijden en diverse landen en variëren in uitvoering van unica tot reproductie. Bovendien heeft galerie Marja het alleenrecht op de verkoop van de eigen werken van Marja van Boxtel.

 

Na de reorganisatie van Galerie, Lijstenmakerij Marja, Pr. Bernhardstraat 29, Asten, wordt voor het eerst een gastexpositie georganiseerd. Deze wordt gehouden van 4 augustus t/m 28 september 2019. Op 4 augustus open vanaf 13.00 tot 17.00 uur en daarna tijdens de vaste openingstijden. De tentoonstelling gaat officieel op 14.00 uur van start.

Gastexpositie.
Autodidact analoge zwart-wit fotograaf P.J.H. van der Donk ( 1930) woonde en werkte in Eindhoven. Behalve heel veel zwart-wit foto’s heeft hij veel dia’s gemaakt als weergave van het dagelijks leven. Hij heeft 65 jaar van zijn leven gefotografeerd, op het laatst vergezeld door zijn dochter. Veel foto’s werden gemaakt van bijzondere situaties in o.a. Eindhoven( o.a. de bouw van het Evoluon), herinneringen aan De Kempen, in en omgeving Maastricht ( o.a. Enci) en natuurlijk Philips, waar hij medewerker was en ook fotografeerde. Hij omringde zich thuis met zwart-wit foto’s van 50x60 cm en won diverse prijzen met zijn werk in de jaren 1961- 1970.

In 1970 hingen zijn vergrootte zwart-wit foto’s op de Photokinabeurs in Keulen. Daarna ging hij door met fotografie maar besloot de resultaten voornamelijk voor hem zelf de houden. Hij zag het fotograferen als het schrijven met licht. Hij ontwikkelde en drukte zelf zijn foto’s af. Altijd was hij op zoek naar bijzondere apparatuur om mee te werken. Hij liet een collectie beeldmateriaal van grote historische waarde na.

Na zijn pensionering werd hij kunstarbeider en in de periode 1990-1999 maakte hij diverse reeksen zwart wit foto’s met verschillende thema’s. Deze zijn allen in Nederland gemaakt en zijn ook door hem zelf ontwikkeld, afgedrukt en gesigneerd met datum. Afmeting 20x25 cm en unica’s.
Omdat het fotograferen zijn lust en zijn leven was en niet het exposeren, hield hij de handen vrij bij de keuze van zijn onderwerpen. De met het thema “kunstzinnig” gemaakte foto’s zijn nu te zien en voor het eerst te koop bij Galerie Marja. De foto’s uit de periode 1990-1999 zijn door zijn dochter in 1 jaar tijd gearchiveerd. Het werk van 55 jaar moet nog worden gearchiveerd.

De heer van der Donk overleed in 2015. Op de crematiedag 5-12-2015 was er een eenmalige foto-expositie in de Karpendonkse Hoeve in Eindhoven. Zijn omvangrijke nalatenschap wordt toegankelijk gemaakt door zijn dochter.

Gewonnen prijzen:
1961                     1e prijs  Groot Veldhoven
1969                     2e prijs Brabant pers foto
1969                     1e prijs Foto-wedstrijd De Bijenkorf
1970                     6e prijs E.E.G fotowedstrijd ( beste Nederlander)

 

Size on demand

 

 

 

 

Reproducties van duizenden kunstwerken kunnen worden besteld waarbij u zelf de hoogte of breedte van het kunstwerk bepaald. 

Het kunstwerk kan worden gedrukt op
- papier
- canvas
- dubont
- acrylplaat
- papier verlijmd tussen dubont en acrylplaat.

In onze galerie treft u voorbeelden aan en kunt u de kunstwerken uitkiezen

Plaats een bestelling

Gobelins: schilderen met garen

Het weven van gobelins is een vak apart. Met deze textiele weefkunst maakt men wandkleden waarin afbeeldingen verweven zijn. Gobelins en vof Marja zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. We vertellen u graag meer over deze geschiedenis.

Lees verder